16.05.2016

Tamam, anladık! GÜZELSİNİZ! (Uyarı: atarlı bir yazı olacaktır...)

İlk önce her kesin mutlaka sosyal ortamlarda duymuş ve ya okumuş olduğu bir alıntıyla başlıyorum... "Canım, çok cool'sun da. Sonuçta hepimiz Allahın bir kuluyuz yani". Bazı insanlar vardır, çok güzeldirler... Bazı insanlar vardır, yakışıklıdırlar. Elbette, bu doğal bir durum. Kimileri güzellikleriyle sınanır. Sorun güzel olmalarında değil! Sorun katiyyen yakışıklı, havalı olmalarında da değil! Tek bir sorun var! Neden biz havalı değiliz? Neden biz bir Lana Del Rey, bir Park Shin Hye, ne bileyim, bir Park Bo Gum, Johnny Depp değiliz? Maksadım katiyyen isyan etmek değil. Sadece içimi dökmek... Sorun, etrafımızda da bazen Park Shin Hye'lerin dolanıyor oluşu... 
İşte o insanlar yanından büyük bir havayla geçer, artı bu da yetmezmiş gibi, güzel olduklarını söylediğinde "Yok be! Ne güzeli! Ben hep senin güzel olduğunu düşünmüşümdür. Kendimi hiç beğenmiyorum" tipli cevaplar verirler. Bu zamana kadar aldığım en iyi tepki eve dönerken Adelinaya "Vay be! Çok güzelsin!" - dedim. Cevap aynen şu: ":) Olsuuun. Sende de gamze vaaar^^"... Hepiniz böyle samimi olacaksınız. HER KES KENDİ YERİNİ BİLECEK!!! O kadar!
Bir de halk arasında da çelişkili laflar var. Birincisi, "Güzele bakmak sevaptır". İkicisini kitaptan okumuştum:"Her kim birisi güzel diye gözlerini kaçırırsa, cennete yaklaşmış olur". Eee? Şimdi ne yapalım? Teneffüslerde Lee Sung Kyungun fotoğraflarını aratıp hiç mi "Ayyyy kız çok güzeeell. Maşallah! Biz neden böyle değiliz Berry? Sen neden güzelsin Adelina?!?" demeyelim mi? Yoksa "Kız çek onu, çok güzel bakamam" mı diyelim? Bir ara ikinci seçeneye geçtim. Yolda güzel kız gördüğümde sadece "Maşallah" deyip, suratımı çevirdim ve de bunu yaparken büyük bir huzur hissettim. Sanki sevap işliyormuşum gibi geldi. Ama hayır, Adora huzurunu bu yolla elde etmekten hoşlanmadı. Peki ya Adora şimdi na'pıyor? Huzursuz olduğunda, Google amca ile birlikte güzel insanlara bakıp bakıp, "Çok güzelsiniz! Çok da tın! Çok da fifi!" demekle meşgul. Peki ya ben ne zaman huzursuzum? Bunun cevabını başka bir zaman açıklarım. 
Ayrıca kimse beni "Her kes güzeldir" diye teselli etmesin. Bir kaç gün önce bir alıntı gördüm. Galiba Sehun demişti: "Ben asla çirkin bir kızla evlenmem. Çünkü öyle bir kızın olduğuna inanmıyorum". Çok kibarsın Sehun-shi. Aslında sana katılıyorum. Hatta güzellik gözle ve gülüşle ölçülür, esas güzellik içtetir kelimelerine de tam destek veriyorum. İşte bu yüzden çalışmalarım iç güzellikte:D Amaan, hem güzel olup napacağım? Artiz mi olucam?...
 Son olarak, güzelseniz Maşallah canlarım (bakmıyorum), az güzelseniz eyvallah bir tanelerim:) Hadi sarılalım... Sevgilerle, içi güzel olan Mrs.Adora

Bu arada, ağlanacak bir şey yok, üzülmeyin...




6 yorum:

  1. Bence güzellikgöreceli birkavram. Zaten sevene de sevdiği güzel görünür.Bakımla da herkes güzel olur bence. Bu üç cümlenin özeti olarak son bir cümle söyleyeceğim. Önemli olan güzel olmak değil güzel görmektir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, doğru diyorsun. Gören gözler güzeldir lafı boşuna değil hani:) Aslında bazı şeylerin göreceli bir kavram olması gerçekten çok iyi. Hatırlattığın için kmawo:) Bak keyfim yerine geldi şimdi:))

      Sil
  2. Selam , blogunuz hayırlı olsunnn ... Bende beklerim ... Sevgiler .... Soslubadem.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam:)) İyi dileklerin için çok sağol:) Sadece, yanlış anlama lütfen.. Maksadım kötülük değil... Sadece, link bırakmasan olur mu, bir dahaki sefere?..:) Ayrıca blogun çok şeker:) Sanki her yerine güzel bir şeyler sürmüşsün gibi:) Tebrik ederim:)

      Sil
  3. Dikkat Adora patlıyoor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D:D tanıdıklarım bu patlamayı bloga sakladığım için gerçekten büyük bir sevap işlemiş olmalı:D:D

      Sil